Сьогодні стартує вступна кампанія-2017

Відсьогодні абітурієнти можуть створити свої електронні кабінети,оскільки подача заяв на вступ на перший курс, як і торік, лише он-лайн. У цих кабінетах заповнити електронну заяву вступники зможуть вже від 12 липня.

Цьогорічні новації – можна подати 9 заяв на 4 спеціальності. Також запровадили так звані коефіцієнти до конкурсного балу. «Галузевий» – додаткові бали додаватимуть тим, хто обиратиме природничі та технічні науки, а ще «сільський» – бали доплюсовуватимуть випускникам сільських шкіл.

Цьогоріч також діє система пріоритетності, коли абітурієнт визначає за шкалою від 1 до 9 пріоритетність своїх заяв у виші, де 1 – найвища пріоритетність.

Заяви подаються в електронному кабінеті з 12 липня до 26 липня. Оприлюднення рейтингових списків і зарахування за результатами ЗНО відбудеться не пізніше 12-ї години 1 серпня.

З 12 по 20 липня відбувається зарахування на підставі співбесід та конкурсів. Оприлюднення списків зарахованих за співбесідою та творчих конкурсів відбудеться не пізніше 24 липня.

У цьому році для вступу діють сертифікат ЗНО 2016 і 2017 років.

У приймальних комісіях вишів будуть працювати відділи технічної підтримки, до яких можна звернутись у разі проблем з реєстрацією або в разі відсутності можливості самостійно створити електронний кабінет.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *