Дитсадки у дефіциті

Чернівецьке міське управління освіти розпочало видачу путівок до дитячих садочків. Цьогоріч на 100 місць у дитсадках претендують 130 діток. Проте освітяни радять батькам не панікувати: всі батьки, які за рік наперед встали на чергу до дитячого садочка, отримають місце.

– Щороку дошкільні заклади поповнюються 2500-2600 дітьми. А випускаються до школи близько 2200 дітей, – каже Ніна ВІТКОВСЬКА, заступник начальника Чернівецького міського управління освіти. – До того ж, ми формуємо групи відповідно до потреби. Коли не можемо влаштувати дитину до закладу, куди бажають батьки, пропонуємо інший, найближчий до місця проживання чи роботи батьків. У деяких дитсадках плануємо відкривати додаткові групи.

Найбільше проблем із садочками, що розташовані у нових житлових масивах міста, де проживає більшість молодих сімей. Наприклад, у чималенькому Садгірському районі, який нині активно розбудовується, працює тільки п’ять дитячих дошкільних установ. Щоби покращити ситуацію, під дитсадок відвели перший поверх школи №34, що у Садгорі. Переповнений і єдиний у мікрорайоні «Гравітон» дитячий садок №44.

– Щоби трохи розвантажити дитячу дошкільну установу №44, ми відкрили центр «Барвінок» – дошкільний навчальний заклад №19, який раніше був школою №21, – розповідає Василина МАЛИШЕВСЬКА, начальник Чернівецького міського управління освіти. – До нового дитячого садочка влаштували своїх малюків мешканці вулиці Руської.

Від 1 вересня освітяни планують запровадити нову систему запису дітей до дошкільних навчальних закладів. Батькам не доведеться йти до міського управління освіти особисто. Достатньо буде надіслати туди заявку в електронному вигляді. Нині над цією задумкою працюють, тож наступний рік у цьому плані буде експериментальним.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *