Документи на землю — безкоштовно

Про необхідність дотримання процедури безоплатного отримання громадянами України державних актів на право власності на земельні ділянки йшлося на спільному засіданні колегії обласної ради та Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Чернівецької обласної ради.

Заслухавши та обговоривши інформацію начальника Головного управління Держкомзему України у Чернівецькій області Валентина МАНІЛІЧА про виконання постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.09 р. № 84 «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році» в частині дотримання визначеного порядку безоплатного оформлення та видачі громадянам України у 2009 році державних актів на право власності на земельні ділянки, учасники спільного засідання вказали на низку недоліків у правовому, кадровому та організаційному забезпеченні цієї роботи.

Зокрема, йшлося про суттєві труднощі під час отримання в підрозділах Держкомзему об’єктивних даних щодо вже виданих громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки.

Учасники спільного засідання доручили голові обласної ради Івану Шилепницькому звернутися до Уряду України стосовно необхідності правового врегулювання процедури надання інформації стосовно виданих актів на право власності на земельні ділянки.

Довідка:

5 серпня 2009 р. Кабінет Міністрів України прийняв постанову про деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році. З метою захисту конституційних прав громадян на землю Уряд затвердив порядок безоплатних оформлення та видачі громадянам України у 2009 році державних актів на право власності на земельні ділянки в межах населених пунктів, а також порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів з безоплатного оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки в межах населених пунктів.

Урядова постанова, зокрема, забороняє стягнення з громадян України плати за оформлення та видачу відповідно до затвердженого цією постановою «Порядку безоплатних оформлення та видачі громадянам України у 2009 році державних актів на право власності на земельні ділянки в межах населених пунктів та надання додаткових і супутніх послуг щодо розроблення документації і землеустрою, а також будь-яких інших платежів, зокрема, внесків до благодійних та інших фондів».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *