На сесію Чернівецької облради – важливі питання

На спільному засіданні колегії обласної ради та Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Чернівецької обласної ради, яке відбулося 28 вересня 2009 року, розглядалися питання щодо дати проведення, порядку денного і регламенту роботи 32-ї сесії обласної ради V скликання, про хід упорядкування доріг на території Чернівецької області, про стан виконання постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.09 р. № 84 «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році» в частині дотримання встановленого порядку безоплатного оформлення та видачі громадянам України у 2009 році державних актів на право власності на земельні ділянки.

Учасники засідання обговорили також звернення сільських, селищних та міських голів області щодо фактів затягування прийняття рішення про зміну меж населених пунктів.

Йшлося про необхідність дотримання положень Земельного Кодексу України та Закону України «Про планування і забудову територій», які передбачають внесення змін до меж населених пунктів лише на підставі відповідних змін генерального плану забудови відповідного населеного пункту.

Місцевим радам часто бракує коштів на оновлення генеральних планів забудови. Як наслідок, страждають громадяни, які не можуть здати в експлуатацію свої житлові будинки.

Рішенням Координаційної ради з питань місцевого самоврядування голові обласної ради Івану ШИЛЕПНИЦЬКОМУ доручено звернутися до Міністерства регіонального розвитку і будівництва України за роз’ясненнями щодо процедури внесення змін меж населених пунктів.

Постійній комісії обласної ради з питань охорони навколишнього середовища, природокористування, земельних відносин, туризму та надзвичайних ситуацій рекомендовано спільно з облдержадміністрацією підготувати матеріали стосовно проблем, пов’язаних із процедурою впровадження змін меж населених пунктів, та пропозиції щодо можливих шляхів подолання цих проблем.

Питання недостатньої ефективності використання місцевими радами інтернет-порталу територіальних громад Чернівецької області www.gromady.cv.ua обговорювалося учасниками спільного засідання у світлі реалізації проекту «Органи місцевого самоврядування Чернівецької області: інформаційно-комунікативний прорив».

Члени колегії обласної ради та Координаційної ради з питань місцевого самоврядування спільно ухвалили проект порядку денного 32-ї сесії крайового парламенту, яка відбудеться 7 жовтня 2009 року.

Депутатам буде запропоновано розглянути пропозиції щодо утворення в Чернівецькій області територіальних виборчих округів для підготовки проведення виборів Президента України 17 січня 2010 року, внести зміни до обласного бюджету на 2009 рік, обговорити стан виконання Регіональних заходів з посилення фінансово-бюджетної дисципліни та мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку області, визначити рівень готовності загальноосвітніх навчальних закладів області до 2009/2010 навчального року, внести зміни до Комплексної програми організаційного забезпечення діяльності судів Чернівецької області на 2008-2010 роки.

У роботі спільного засідання колегії обласної ради та Координаційній раді з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Олександр ГРУШКО.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *