Офіційні веб-сторінки – допомога громадянам

Офіційна веб-сторінка Чернівців посіла 7-ме місце серед 176 міст обласного значення України. Проект «Моніторинг інформаційної відкритості органів місцевого самоврядування» проводився у квітні-серпні нинішнього року.

Володимир ДОРОШ, керівник проекту, голова правління Буковинської фундації підтримки регуляторної реформи в Україні, на прес-клубі підбивав підсумки.

Проводячи огляд сайтів, експерти зіткнулися з багатьма проблемами. Наприклад, люди не знають адреси свого порталу або наводять адресу електронної пошти, називають сайти власними прізвищами тощо. Тож керівники проекту порадили Уряду створити єдину систему прописання назв сайтів для органів місцевого самоврядування та встановити для них алгоритм.

У 34-х міст з 16-ти регіонів офіційні сайти відсутні взагалі, серед них навіть є один обласний центр – місто Ужгород.

Чернівецький веб-сайт набрав 79 балів, але він потребує ще вдосконалення. Бо громадяни не завжди можуть отримати на ньому інформацію, що їх цікавить.

Переможцями рейтингу стали офіційні веб-сторінки Сум, Херсону, Хмельницького, Вінниці та Донецька. Вони набрали більше половини від максимальної кількості балів. Найвищих оцінок не отримав ніхто, і це означає, що веб-сторінки про владу треба «доводити». Рейтинг сайтів органів місцевого самоврядування задасть у цьому тон.

Любов КАФАНОВА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *