Депутатська більшість міськради «допомогла» чиновникам

Тимофєєву – матеріальною допомогою, Незборецькому і Шибі – надбавками, а Бешлею – просуванням у квартирній черзі

– 270 тисяч гривень, які депутатська більшість міської ради додатково виділила на утримання чиновників, будуть використані переважно для оплати праці нового керівництва Чернівців, – припустив Олексій КАСПРУК, депутат Чернівецької міської ради. Додаткові кошти депутати виділили після розгляду на сесії звіту про виконання міського бюджету.

Припускати, що більша частина суми піде на задоволення потреб керівництва, змушують виплати, що їх нещодавно отримав заступник міського голови Василь Тимофєєв, який нині курує у Чернівцях житлово-комунальне господарство. Пропрацювавши на новій посаді лише два місяці Василь Тимофєєв пішов у двотижневу відпустку, отримавши 14 тисяч гривень відпускних. Матеріальна допомога в цій сумі становить 9 тисяч 200 грн., – повідомляє інтернет-портал BukNews.

Щомісячні надбавки у розмірі 225 відсотків від посадового окладу, згідно з рішенням в.о.міського голови В.Михайлішина, отримуватимуть також начальники управлінь охорони здоров’я Ігор Незборецький та юридичного – Олександр Шиба.

– Водночас виділити по 50 гривень матеріальної допомоги інвалідам 2-ї та 3-ї груп, як пропонували депутати міськради від «Фронту змін», більшість міськради відмовилася. Хоча сукупно на ці цілі необхідно було додатково виділити лише 80 тис. грн., – зазначив Олексій Каспрук.

Певні преференції отримали і самі депутати. Як приклад представники «Фронту змін» навели ситуацію із просуванням у квартирній черзі депутата фракції «Наша Україна» Володимира Бешлея.

– У лютому 2011 року у загальній квартирній черзі він значився на 2265-му місці. А вже наприкінці травня, перереєструвавшись у бабусі, піднявся в цьому списку на 562 місце. Обійшовши у черзі багатьох свої виборців. Адже на окрузі, де балотувався в депутати міської ради Володимир Бешлей, 257 родин перебувають на квартирному обліку, – констатував Олексій Каспрук.

Водночас родина громадянки Кошурби, яка налічує 7 осіб, що мешкають на площі 30 квадратних метрів, отримала від начальника департаменту ЖКГ Д.Сірмана відповідь, що надати їй квартиру міськрада не може. А земельну ділянку під будівництво родині виділять тільки в порядку, передбаченому законом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *