Анастасія Поліщук створює дерева та квіти з бісеру

Студентка Чернівецького національного університету Анастасія Поліщук окрім того, що вивчає журналістику, всерйоз захоплюється бісероплетінням. Дерева, квіти, іграшки у її виконанні мають у домашній колекції всі друзі та близькі. На створення одного – навіть невеличкого бісерного деревця Настя витрачає… 100-200 гривень.

Плести з бісеру Анастасія любить з дитинства. Дівчина каже: мабуть, талант передався від мами, яка дуже гарно в’яже, вишиває і плете. Тому сама й оволоділа технікою бісероплетіння. Нині Настя разом з мамою Надією Олександрівною професійно створює власними руками дерева та квіти.

– Я дуже люблю милуватися природою. Якось мені стало дуже шкода, що красою дерев і квітів не можна насолоджуватися протягом року. Тоді й вирішила спробувати увічнити дерева у бісері, щоби вони постійно цвіли та буяли зеленню, – розповідає майстриня. – Відтоді вже пройшло майже п’ять років, як виготовляю різні дерева.

Першим витвором Насті став український вінок із маків, волошок та колосків, сплетених з бісеру. Дівчина працювала над ним два тижні. Потім навіть віддала на виставку до Києва, звідки з невідомих причин робота не повернулася. Мабуть, комусь дуже сподобалася…

– На згадку маю фото цього віночка, – каже дівчина. – Сподіваюся, він комусь дуже припав до душі і, можливо, став оберегом.

Сьогодні Настя створює з бісеру не тільки дерева, а й квіти, ікебани. Є в її мистецькому арсеналі сакури, дерева кохання, калини, берези, верби. На створення одного такого дерева витрачає від кількох днів до кількох тижнів. Робота клопітка, але дуже цікава.

– Кожне дерево – максимально наближене до реальності, хоч і не зроблене за якоюсь схемою. Ідеї народжуються в уяві, – зізнається майстриня. – Кожне бісерне дерево, як і справжнє, має не лише віти з бісеру, але й кору. Її виготовляю з гіпсу, а зверху – фарбую та покриваю лаком.

Як би Настя не намагалася зробити два однакових дерева, не виходить. Кожне з них – ексклюзивне та оригінальне.

Бісер – задоволення не з дешевих. До того ж, потрібно його – кілограми. Основою для бісерних квітів та дерев слугує мідний дріт. А він не тільки дорогий, а й дефіцитний. Настя каже, що в усіх відомих їй майстернях уже давно розібрані всі старі телевізори, всі електроприлади, звідки можна дістати котушки з мідною обмоткою. Тож доводиться його шукати, де тільки можна.

– Свої вироби дарую друзям і близьким. Останнім часом ми з мамою почали працювати і на замовлення. Адже нині бути студенткою вишу – задоволення не з дешевих. Нещодавно, наприклад, виготовили ексклюзивний букет соняшників. Жінка оформила собі кухню в українському стилі і дуже захотіла у високу вазу поставити букет великих соняшників. От і звернулася до нас, – розповідає Настя. – Ми з мамою сплели з бісеру п’ять метрових соняшників. Таку велику і складну роботу виконували вперше. Потім, до речі, таких соняшників ще багато замовляли.

Бісероплетіння для Анастасії Поліщук – не просто захоплення. Це – життя. Кожну вільну хвилину дівчина присвячує цьому заняттю. Каже, воно її заспокоює, відволікає і приносить неабияке задоволення. Тому сподівається, що її вироби слугують оберегами і приносять людям щастя.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Анастасія Поліщук створює дерева та квіти з бісеру”