Німці презентували дитячу графіку

До 30 листопада у Чернівецькому виставковому центрі «Вернісаж» можна побачити незвичну експозицію сучасних ілюстрацій дитячих видань Німеччини.

На відкритті виставки мисткиня й експертка палітурного видавництва Фредеріка Геллерманн розповіла відвідувачам про розвиток сучасного німецького книговидавництва, яке є гарним прикладом для українських поліграфістів.

«Дитяче» мистецтво не могло обійтися без дітей, тож організатори долучили до експозиції малят із благодійного фонду «Нова Сім’я». Малеча взяла участь у виготовленні малюнків для дитячих видань, які нині експонують в одному з залів «Вернісажу».

Вікових обмежень для потенційної аудиторії виставки немає, адже творіння видатних німецьких художників захоплять уяву навіть найбільш скептично налаштованих дорослих.

Аксель Шеффлер, Філіп Вехтер, Юта Трайбер, Сибілла Гайн, Каті Вернер, Каролін Керн – далеко не повний перелік авторів, які є класиками дитячої графіки. Але поруч з іншими шедеврами експонуються художні «спроби» початківців.

Експозиція безкоштовна, тож не втрачайте унікальної нагоди ознайомитися з особливим і незвичним для чернівчан мистецтвом.

Аліна ГРИНЧУК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *