Професор Гарварда й директор Інституту профілактики та епідеміології онкозахворювань Фрайбурзького університету Карін Міхелс розповіла про шкідливість споживання в їжу кокосової олії, яка, за її словами, є «чистою отрутою». Пані професорка назвала кокосову олію одним з найгірших продуктів. Олія, яку отримають із м’якоті кокосових горіхів, містить понад 80% насичених жирів (удвічі більше, ніж свиняче сало). Її споживання у їжу підвищує вміст в організмі так званого «поганого холестерину», що збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань – інфарктів, інсультів та закупорювання судин. Для судин цей продукт вельми небезпечний, стверджує Міхелс.
Зазвичай кокосова олія використовується у косметології та при виготовленні мила. Останнім часом цей продукт став надзвичайно поширеним. Його споживають в їжу… для покращення травлення й регулювання метаболізму. Хоча переконливих доказів та досліджень про його користь для організму немає.