Україна увійшла до ТОП-5 Х Всесвітніх ігор-2017, встановивши історичний рекорд

Збірна України посіла п’яте місце у загальнокомандному заліку Х Всесвітніх ігор-2017, які за участю спортсменів з 102 країн завершилися у неділю, 30 липня, у Вроцлаві (Польща).

«Синьо-жовті» у підсумку здобули 25 медалей – 10 золотих, 7 срібних та 8 бронзових, повідомляє Укрінформ.

Першими стали росіяни (28, 21, 14), другими – німці (18, 10, 14), третіми – італійці (16, 13, 13), четвертими – французи (14, 14, 15), шостими – колумбійці (9, 10, 2).

Найбільший медальний врожай українська команда зібрала у змаганнях з пауерліфтингу (3 золота, 2 срібла та 2 бронзи) та тайського боксу муай-тай (3 золота, 1 срібло). Дуже успішними були також результати у сумо (1 золото, 1 срібло, 1 бронза), карате (1 золото, 1 срібло), стрибках на батуті (1 золото, 1 срібло), підводному спорті (4 бронзи).

Одна нагорода (зате золота!) здобута в змаганнях з джиу-джитсу. «Людина-павук» Данило Болдирєв здобув срібло у скелелазінні. Наш жіночий дует став бронзовим в спортивній акробатиці.

Зазначимо, що карате і скелелазіння вже увійшли у програму Олімпійських ігор і будуть представлені в Токіо-2020.

Всі українські чемпіони Х Всесвітніх Ігор-2017 у Вроцлаві:

Світлана Тросюк (сумо)

Лариса Соловйова (пауерліфтинг)

Сергій Білий (пауерліфтинг)

Олексій Рокочий (пауерліфтинг)

Станіслав Горуна (карате)

Наталія Москвіна та Світлана Малькова (стрибки на батуті)

Ігор Любченко (тайський бокс)

Сергій Куляба (тайський бокс)

Олег Приймачов (тайський бокс)

Крім того, у Всесвітніх Іграх брали участь і спеціальні види спорту (invitational sports), нагороди в яких не увійшли до офіційного реєстру Ігор-2017.

Україна виграла неофіційний рейтинг по запрошеним видам, завоювавши п’ять золотих та дві бронзові нагороди. Три золота і одну бронзу наші представники взяли в академічному веслуванні в приміщенні (золото Антона Бондаренка і відразу дві вищі нагороди Олени Буряк). Ще два золота і бронза – у змаганнях з кікбоксингу (чемпіони – Орфан Сананзаде і Віталій Дубина).

Візначимо, що наша команда була представлена 80-ма атлетами, які брали участь у 20-ти видах спорту.

Черговий форум проходив удесяте – з 20 по 30 липня у польському Вроцлаві.

Всесвітні Ігри є найбільшими міжнародними змаганнями з неолімпійських видів спорту.

Нагадаємо, що у загальнокомандному заліку попередніх, ІХ Всесвітніх Ігор-2013 в Калі (Колумбія) збірна України посіла 7 місце серед 98 країн-учасниць, завоювавши 28 медалей – 9 золотих, 10 срібних і 9 бронзових.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *