Чому екс-регіонал Кисельов проти Януковича?

Лідер Партії Регіонів «кришує» криміналітет на Кримському півострові й не робить висновків із помилок, – переконаний народний депутат.

Засновник кримської організації Партії регіонів та її лідер до середини минулого року Василь Кисельов сьогодні став одним з найбільш активних критиків ПР на півострові. Ще будучи головою ПР у регіоні, Кисельов неодноразово просив центральне керівництво партії, щоби воно звернуло увагу на зловживання владних структур Криму, сформованих із членів ПР або депутатів із фракцій ПР у різноманітних радах Криму.

За словами Кисельова, у Сімферополі та інших містах півострова влада будувала без жодного дозволу будинки й торгівельні центри, а потім заднім числом проводила рішення про дозвіл на будівництво. І це в кращому випадку …

Стосовно ситуації в Криму навіть була створена спеціальна парламентська слідча комісія, яка «накопала» безліч задокументованих фактів злочинних дій керівництва автономії і столиці Криму. Тим не менше, звіт комісії, яка ще восени завершила свою роботу, ще й досі не озвучений з трибуни Верховної Ради. За словами Кисельова, цей звіт навмисно блокує керівництво парламенту.

Після того, як Кисельов неодноразово апелював до керівництва ПР і особисто до Януковича щодо засилля криміналітету в структурах партії на півострові, але не отримав відповіді, він «грюкнув дверима» й вийшов з ПР минулого року. За його принципову боротьбу місцеві «авторитети» навіть пообіцяли «закатати» надто активного депутата в асфальт.

З того часу, як Кисельов вийшов з партії, ситуація в Криму не змінилася, – розповів він на нещодавній прес-конференції в УНІАН. Як з гіркотою зауважив колишній регіонал, не реагує на злочини в Криму ні місцева прокуратура, ні Генеральна.

Через зловживання влади сотні сімферопольців, які стоять у квартирній черзі, так і не отримали очікуваних квартир, а Держбюджет – мільярди гривень. Наразі криміналітет безпардонно захоплює землі зі столітніми виноградниками в Масандрі та інших околицях Ялти і на їхньому місці будує собі шикарні приморські палаци.

Через розчарування в Партії регіонів і Вікторові Януковичу Василь Кисельов у першому турі президентських виборів активно підтримував Сергія Тігіпка та агітував за нього. На думку кримчанина, Тігіпко – один з небагатьох політиків, який у разі обрання главою держави міг би вивести країну з кризи.

Кисельов сподівається на продовження політичної кар’єри Сергія Тігіпка. Сергій Леонідович, на думку Кисельова, повинен реалізувати свій шанс – на посаді прем’єр-міністра.

Як відомо, з двох претендентів на пост президента тільки Тимошенко запропонувала Тігіпку очолити Кабмін в разі її перемоги, нагадав Кисельов. Тож в другому турі президентських виборів Кисельов підтримає Юлію Тимошенко. У прихильників Тігіпка є чіткий сигнал, підкреслив колишній регіонал.

Кисельов нагадав, як він свого часу гостро критикував Тимошенко. Але, на його думку, критикував по суті й толерантно. На відміну від Віктора Ющенка, який в ході виборної кампанії брутально ображав людину, яка привела його ледь не за руку до влади п’ять років тому, – вважає Кисельов.

Народний депутат розповів, що він був членом слідчої парламентської комісії стосовно ЄЕСУ – організації, яка має відношення до Юлії Володимирівни. Як заступник керівника комісії він розповів, що, навіть перелопативши всі документи, вони не змогли знайти нічого компрометуючого на Тимошенко:

– Якби було знайдене хоч щось на Тимошенко, навряд чи Ющенко двічі вносив би її кандидатуру на посаду прем’єр-міністра, – переконаний Василь Кисельов.

Пояснив Кисельов і своє ставлення до Віктора Януковича під час президентських виборів. За його словами, він сильно розчарувався в лідерові Партії регіонів:

– Хочу відповісти словами Леоніда Кравчука: «Чому я не зможу змінити свою думку, коли я бачу, що людина, яку я підтримую, не виконує своїх обіцянок? Не змінюють своєї думки лише мертві або дурні».

Я змінив свою думку тому, що Віктор Янукович не той, яким був у 2004-му році: він не робить висновків із помилок, ні з учорашніх, ні з сьогоднішніх, – констатував Кисельов. – Я раніше вважав, що не можна судити людей за помилки молодості. Але коли дізнався про вкрадене «Межигір’я», то змушений був змінити свою точку зору стосовно Януковича.

Василь Кисельов дорікнув також голові Верховної Ради Володимиру Литвину тим, що той фактично блокує створення депутатської тимчасової комісії з розслідування факту сумнівної приватизації Януковичем держрезиденції «Межигір’я», і закликав спікера виконати свій обов’язок, як того вимагає Конституція України.

Дмитро ЛОПУХІН (інтернет-огляд)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *