Перед судом постане майстер лісу, який допустив незаконну рубку дерев на 1 млн грн


Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо майстра лісу Долішньошепітського лісництва ДП «Берегометське лісомисливське господарство». Через його службову недбалість державі завдано мільйонних збитків.
Обвинувальний акт скеровано до суду.
У серпні 2022 року лісник забезпечував роботи з відведення майже 150 дерев у рубку. Проте, підлеглі внесли неправдиві відомості у відповідні документи. Майстер лісу не перевірив вказані відомості та підписав дозвільні документи.
У результаті, зловмисники змогли протиправно зрубати півсотні дерев додатково до запланованого об’єму.
Як з’ясувало слідство, про злочинні наміри колег він не знав та не отримував від них кошти з продажу незаконно реалізованої деревини.
Проте, у результаті його недбалості, природному середовищу завдано шкоди на 1 млн грн. ДБР вживатиме дії для відшкодування збитків, зокрема, вже накладено арешт на транспортний засіб обвинуваченого.
Майстер лісу обвинувачується у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.
Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Чернівецька обласна прокуратура.
Нагадаємо, що на початку серпня 2023 року ДБР повідомило про підозри 5 колишнім співробітникам Берегометського лісомисливського господарства на Буковині, які провели незаконні рубки лісу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *