Ми – ідіоти?!.

Напевно що так. Бо тільки на ідіотів може бути розрахована політична реклама, в якій один із кандидаті каже: «У мене є план». У такий спосіб він намагається переконати громадян у тому, що виведе країну з колапсу, запропонувавши на замін зубожіння багате й щасливе життя.

На Заході такі недолугі обіцянки означали б стовідсотковий і миттєвий провал кампанії. Чому? Елементарно, Ватсон. Бо там кожний претендент має план.

Різниця лише в тому, що наші кандидати свої програми-плани лише декларують, а на так званому «дикому Заході» громадяни їх ретельно вивчають, аналізують, обговорюють. Адже від їхнього вибору залежатиме шлях подальшого розвитку країни. Бо саме президент визначатиме, як їм жити далі. Тож і обирають найкращу, найреальнішу і найперспективнішу програму.

Натомість ми, українці, довіряємо всьому, що нам говорять ті, кому байдуже до держави та її людей. Бо нам, бачте, самостійно ліньки розкинути навіть мізками. Отже скажіть, як можна назвати народ, який, все ж таки усвідомлюючи свої потреби, нічого не робить для того, щоби хоч якось змінити ситуацію на краще.

Посудіть самі. Знімають нині з посади міністра міліцейського відомства – і одразу ж призначають його першим заступником. А що далі? З’являється робота для найвищих інстанцій – судів, прокуратур, інших органів, які розглядають ситуацію з правової точки зору. А ви хоча б уявлієте собі, що один робочий день сановника такого рангу коштує більше за нашу мінімальну місячну зарплату?!.

Тому-то і здається мені, що всі ми пошилися в дурні. Ще й давно. Бо ж можновладці створюють проблеми для нас і для держави, а потім їх успішно – або й не успішно – вирішують, отримуючи за це шалені гроші. Саме ті, які ми віддали їм у вигляді податків. Того й здається мені, що Бог покарав українців, позбавивши їх розуму.

Людмила ЧЕРЕДАРИК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *