Четверта хвиля мобілізації триватиме 1,5 -2 місяці

Про це на брифінгу 16 грудня заявив голова Генштабу України генерал-полковник Віктор МУЖЕНКО:

– Є потреба провести четверту чергу мобілізації з метою ротації особового складу,  зменшення психічного навантаження на військовослужбовців у зоні АТО і покращення підготовки, – заявив генерал-полковник. За його словами, це дасть нам можливість готувати особовий склад до дій у бойовій обстановці.

17 грудня 2014 року, станом на 12.00, Указу Президента України, Верховного Головнокомандувача ЗСУ про оголошення четвертої хвилі мобілізації не було.

– Офіційно четверта хвиля мобілізації ще не оголошена. Щойно вийде відповідний указ Президента, розпочнеться мобілізація, – наголосив учора в телефонній розмові  заступник Міністра оборони України – керівник апарату Петро МЕХЕД.

Кого торкнеться нова хвиля часткової мобілізаціїПро це розповів представник Генштабу ЗСУ, генерал-майор Олександр Розмазнін. Відповідаючи на запитання журналістів, які спеціальності потрібні наразі армії, він назвав танкістів, артилеристів, операторів усіх систем, які у нас існують, тих, хто володіє ПЗРК, протитанковими комплексами.
– Ми не тільки будемо брати вже готових, ми будемо готувати їх у навчальних центрах, тому зараз відроджується ціла система навчальних центрів, яка підготує фахівців на техніку, яку ми відновлюємо», – наголосив Розмазнін.
Нагадаємо, 6 грудня міністр оборони Степан ПОЛТОРАК висловив думку, що в Україні необхідно проводити наступну хвилю часткової мобілізації:
– Мобілізація потрібна, бо треба міняти хлопців, які вже півроку перебувають на фронті. Вона потрібна, але її необхідно проводити з урахуванням тих помилок, які були допущені раніше, – сказав Полторак. При цьому міністр наголосив, що про загальну мобілізацію говорити зарано.

Як проходитиме четверта хвиля мобілізації на Буковині, обласний військовий комісар Віталій ЧУРАЙ пообіцяв розповісти в наступному числі «Версій».

Галина ЄРЕМІЦА, незалежний журналіст

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *