Проблема не у відключенні світла, а у тому, що люди не знають, коли це буде зроблене. І Обленерго має відповідати саме за це

Депутат обласної ради Руслан МЕЛЬНИК, який постійно переймається питаннями якості обслуговування буковинців енергетиками, саме вчора навідався до редакції. Жартома «заспокоїв» колектив:

«У мене є інформація, що світло відключатимуть по 9 годин на добу. Не вистачає, мовляв, потужностей. А чому? Бо ніхто досі не дбав за інтереси держави. Далеко ходити не треба. Замість того, щоби ремонтувати повітряні лінії та підстанції, «Чернівціобленерго» ставило лічильники, бо це вигідно саме їм…

Ще далі пішли олігархи – власники ТЕЦ (теплоелектростанцій). Вони пролобіювали закон, за яким електроенергія, вироблена на приватних ТЕЦ, дотувалася за рахунок найдешевшої електрики, виробленої на державних АЕС (атомних електростанціях). На цьому вони добряче  збагатилися. До того ж, повітряні лінії електропередач у нас такі, що не дозволяють забрати всю електроенергію з АЕС. Вчасно ніхто не подбав про будівництво більш потужної мережі. Погода нинішнього року теж нам не усміхнулася – було мало опадів і ГЕС недопрацювали. Та коли я звів усе це до купи, в мене виникло закономірне питання: чим улітку займався Кабмін? Невже там не було жодного фахівця, який передбачив би те, про що влітку між собою говорили рядові енергетики? Не сумніваюсь, що уряд усвідомлював потребу у вугіллі, та, мабуть, чекав, коли йому запропонують корупційну складову в його доставці. Зрештою, нині стало відомо, що у ПАР ми купили вугілля на 20-25% дорожче.

А тепер про графіки. Чомусь в Одесі спромоглися скласти й затвердити графіки відключень, а в нас, у найменшій області, – ні. Тільки після численних нагадувань керівництву Обленерго через депутатську комісію, колегію облради та вашу газету, з’явилося повідомлення про існування графіка. Хоча зазначений  час не витримується. Та мене хвилює інше: чому дали графік відключень тільки для обласного центру? Невже у селах і райцентрах мешкають люди другого сорту?

Доводжу також до відома громадськості й контрольних органів, що маю інформацію про те, що на Буковині відключають не всіх. Тобто відключення стали бізнесом!  Тому й наголошую: люди готові терпіти, та за умови, що все буде по-чесному і справедливо».

зойк душі

«…Щойно ми поставили калачі у духовку і тісто взялося шкоринкою, як відключили світло. Сказати, що в нас був шок, – це нічого не сказати. Втрати – шалені: пропали сотні хлібин. А ми ж тільки розпочали підприємницьку діяльність… »

Підприємець із села Костичани Новоселицького району

 «Протягом тижня у нас на вул. Полетаєва відключали світло у межах 15-17-ї годин. Уже  звикли й наперед вимикали всі електроприлади, телевізор і комп’ютер. Тож і нинішнього вівторка, як завжди, я повернулася додому з магазину близько 17-ї години. Світло вже було і я увімкнула телевізор-плазму. Аж раптом він блимнув, захарчав і зображення зникло.

Я не розумію, чому в нас відключили світло у цей час? І що це взагалі таке – халатність і безалаберність ,чи, може, розпорядження російського олігарха-власника робити людям на збитки? Аби українцям було якомога гірше?

На мою думку і на думку багатьох моїх сусідів, у цій ситуації має сказати своє вагоме слово СБУ. І якщо треба, то поставити на місце власника «Чернівціобленерго». Бо не можу зрозуміти, як це у період війни представник ворога володіє в нашому тилу такою стратегічною структурою як Обленерго!!!»

Галина ЛІПКО, пенсіонерка, мешканка вул. Полєтаєва

 «Кілька днів поспіль потрапляю на перехрестя вулиці Стасюка та проспекту Незалежності близько п’ятої години вечора. Людоньки! Що там коїться! Місиво з машин і людей: світлофори не працюють!

Пропоную привезти туди у цей час керівника Обленерго з його дітьми, якщо вони у нього є.  Нехай він спробує там з ними перейти вулицю або проїхатися машиною…  Цього думаю буде достатньо, аби не вимикали світло і працювали світлофори».

Олена РЕВУЦЬКА, мешканка вул. Стасюка     

 

Від редакції: «Версії» отримали відповідь від голови правління ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго» п. О.Шекети на інформаційний запит щодо графіків відключень. Тільки ось у графіках, що їх отримала газета, ніде не вказується час відключень. А це для споживача чи не найголовніше.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *