Чернівецький водогін, як й усі українські, під загрозою зараження кишковою інфекцією

Спалах ізмаїльської епідемії можливий у будь-якому місті України – про це попереджає Держсанепідемслужба

Очільник Державної Санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас стверджує, що спалах кишкової інфекції в результаті підтоплення та потрапляння вірусу у водогін, що стала причиною масових отруєнь в Ізмаїлі, може статися у будь-якому місті України. Пан Протас повідомив про це у неділю на прес-конференції, передає одеське видання «Таймер». Практично в усіх містах України водогони вразливі до можливості потрапляння вірусів у результаті підтоплень, тож аби вирішити цю проблему, об’єкти водопостачання треба модернізувати. Як повідомляло видання «БІЗНЕС», у неділю 19 червня експерти установили причину масового отруєння в Ізмаїлі, коли за меддопомогою звернулося 336 людей.

Повертаючись до наших Чернівців, зауважимо, що зливи, які мало не щодоби навідуються до нас, поставили під загрозу підтоплення і зараження систему водопостачання і в нас. Не кажучи вже про приватний сектор, де колодязі та туалети «спілкуються» між собою ґрунтовими водами.

Не втішає й програма модернізації системи водопостачання в Чернівцях, щодо якої влаштовано було щось подібне на громадські слухання. Йшлося про кількість необхідної місту води, навіть про те, як запобігати колосальним її втратам – і аж ніяк не про якість та безпечність води в Чернівцях.

Дмитро ЦАРЕНКО, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *