Анімалотерапія – спілкування, що зцілює

Домашні улюбленці допомагають людям упоратися з різними недугами, сприяють гармонізації стосунків у родині й багато чому іншому.

Всесвітня організація охорони здоров’я визнала, що тваринки, птахи чи інші живі істоти поруч з нами приносять величезну користь. Присутність живої істоти – маленької та беззахисної, як кішка чи папуга, або ж великої та сильної, як собака чи кінь, – формує почуття відповідальності. Догляд і турбота дають людині можливість відчути себе потрібною, відповідальною і збагнути свою значущість. В родині вони сприяють гармонізації стосунків: спільна опіка та ігри з тваринками допомагають згуртувати сім’ю.

Почесне місце серед тварин-цілителів посідають, звичайно, кішки. За ефективністю лікування фелінотерапія (від лат. felis — кішка) не знає собі рівних. Чому саме так? Відповідь на це питання неоднозначна, але накопичені знання дозволяють стверджувати, що вона комплексна. Цілюща сила проявляється як при погладжуванні тварини, так і завдяки дії її потужного біополя. Все це покращує самопочуття людини (і не тільки хворої, але й просто стомленої під тягарем проблем і турбот), нормалізує роботу систем організму (особливо серцево-судинної) й обмін речовин.

Всім відомо також, що собака — це найбільш товариська й розумна серед тварин істота. Пес завжди впізнає свого господаря він відрізняється своєю відданістю й… абстрактним спілкуванням.

Дуже цікаво й важливо, що під час гри з тваринами в людини непомітно розвиваються рухова функція організму, моторика і набагато легше проходять фізичні напруження. А, скажімо, така тваринка, як собака, здатна допомогти людині подолати страх, невпевненність і неуважність.

Крім того, чотирилапі друзі звільняють господаря від таких неприємних відчуттів, як неповноцінність і невпевненість у собі та своїх силах. Тварина пробуджує в замкнутій людині протилежне, тобто робить її більш товариською і розкутою.

Функції анімалотерапії: психофізіологічна; психотерапевтична; реабілітаційна.

Анімалотерапія містить безліч терапевтичних методик, що характеризуються використанням різних тварин ( або їхніх образів) і спрямовані на профілактику та лікування конкретних патологій. Це робить анімалотерапію універсальним і доступним методом лікування.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *