Чернівецькі вчителі працюватимуть задарма

Без зарплатні за січень можуть залишитися вчителі у Чернівцях. Про це повідомила редакції «Версій» вчителька однієї з місцевих шкіл.

Сьогодні нас зібрав директор школи і повідомив, що ані авансу, ані зарплатні за січень чекати не варто  – грошей немає. Можливо, після сьомого лютого прийде аванс, але і це не факт. Як же нам жити?..

Начальник Чернівецького міського управління освіти Георгій ОЛІЙНИК у коментарі кореспонденту «Версій» підтвердив, що вони збирали голів профкомів та директорів шкіл, аби повідомити про затримку зарплатні. Але про те, що за січень не заплатять – не йшлося.

– Відтепер школи фінансуватимуть з Києва за рахунок державних субвенцій. Саме через це сталася затримка. Вчителі звикли отримувати аванс 17-го числа кожного місяця, а зарплатню – першого. Нині це може трохи змінитися, – каже Георгій Олійник. – Дошкільні навчальні заклади залишилися на балансі міського бюджету, тож вихователі гроші отримали вчасно. А ситуація з вчителями нині залежить не від нас, а від уряду. Сподіваємося, що після 22-го числа гроші все ж таки надійдуть.

«Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *