Чернівецька область перейшла з «жовтої» до «помаранчевої» зони від сьогодні, 24 жовтня

На Буковині посилять карантинні обмеження, повідомила вчора пресслужба Чернівецької облдержадміністрації з посиланням на рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Комісія ТЕБ та НС пропонує дозволити відвідування закладів громадського харчування, спортивних, культурних, розважальних та інших установи лише за наявності сертифіката про вакцинацію, або документу, що свідчить про одужання від COVID-19. Підходить також ПЛР-тест чи експрес-тест, який чинний 72 години», – йдеться у повідомленні.

Такі обмеження стосуються й громадського транспорту, нерегулярних та регулярних перевезень в області.

«Крім осіб, які мають один із перелічених вище документів, відвідувати установи спортивного профілю можуть лише спортсмени національних збірних команд України та їхні тренери за умови дотримання санітарних норм. Заборонено проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів тощо. Не можна перебувати у громадських місцях без засобів захисту», – додали в ОДА.

Дотримання відповідних рекомендацій перевірятимуть спеціальні групи.

Всього на Буковині з початку пандемії зафіксували  114 671 випадків захворювання, померли – 2762 людини.

За даними МОЗ, в Україні показникам «жовтої» зони відповідають лише дві області – Кіровоградська й Тернопільська, рівню «помаранчевої» – Чернівецька, Харківська, Закарпатська області. Всі інші регіони належать до «червоної» зони.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *