Чернівецька область. КВН Юних Інспекторів Руху

Державтоінспекція Буковини назустріч молоді.

Щороку в дорожньо-транспортних пригодах, які трапляються на автошляхах Чернівецької області травмується по кілька десятків дітей. Майже кожна десята автопригода за участю юних учасників руху має трагічний фінал.

З початку нового року на дорогах Буковини трапилась одна дорожньо-транспортна пригода з участю неповнолітніх учасників дорожнього руху, в якій одна дитина отримала незначні тілесні ушкодження, для порівняння за аналогічний період 2008 року було зареєстровано 6 пригод з неповнолітніми, в яких 5 підлітків отримали травми різної тяжкості.

Значною мірою вплинуло на зменшення дитячого травматизму, і не тільки, на дорогах області впровадження в дію з 17 листопада минулого року більш жорстких законодавчих змін у сфері безпеки дорожнього руху.

З метою запобігання автопригод за участю дітей Державтоінспекція Чернівецької області спільно з Головним управлінням освіти та науки облдержадміністрації, Обласною спілкою автомобілістів Чернівецької області щороку проводять різноманітні профілактичні заходи, в тому числі організовує конкурси та вікторини на тематику безпеки вуличного руху, адже у всіх одна мета – попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

В лютому-березні 2009 року будуть проводитись змагання „КВН Юних Інспекторів Руху” на тему „Від рідного порога-безпечна дорога”. „КВН-ЮІР” проводиться вже 13-тий рік поспіль, ставши традицією.

Метою заходу визначається забезпечення всебічного розвитку молодого покоління, подальша активізація діяльності загонів юних інспекторів руху по роз’ясненню серед дітей необхідності дотримання норм безпечної поведінки у процесі дорожнього руху, популяризація правил дорожнього руху серед дітей і підлітків, а також прищеплення неповнолітнім поваги до професії працівника міліції.

У змаганнях беруть участь команди „КВН ЮІР” з середніх загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, коледжів, ПТУ, середньо-спеціальних учбових закладів незалежно від рівня акредитації. У склад команди входить 10 учасників віком не старше 17 років. Ці змагання поділено на чотири етапи і фінал конкурсу таким чином:

10 лютого у м. Сторожинець проведеться відбірковий тур команд з Вижницького, Путильського, Сторожинецького та Глибоцького районів.

13 лютого у м. Заставна змагатимуться команди юних інспекторів руху з Герцаївського, Заставнівського, Кіцманського і Новоселицького районів.

17 лютого у м. Новодністровськ пройде відбірковий тур команд з Новодністровська та Кельменецького, Сокирянського, Хотинського районів.

20 лютого в Чернівцях пройдуть змагання між командами з Шевченківського, Першотравневого та Садгірського районів міста Чернівці.

І вже 20 березня 2009 року в Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання „Юність Буковини” відбудеться обласний фінал „КВН” загонів юних інспекторів руху. Між іншим, колектив Державтоінспекції заздалегідь винайшов можливість для придбання цінних призів та подарунків для майбутніх переможців конкурсу.

Ці та інші подібні заходи дають свій позитивний результат. Але слід пам’ятати, що тільки спільні зусилля дорослих, особливо батьків та вчителів в навчанні дітей правилам дорожнього руху можуть відвернути від них небезпеку.

УДАІ УМВС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *