Туризм розбудовуватимуть спільно з американцями

Протокол про наміри з розробки та впровадження Стратегічного плану підвищення конкурентоспроможності туристичної сфери Буковинсько-Подільського регіону підписали у Блакитній залі ЧНУ ім. Федьковича як проект співпраці Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність» (ЛІНК) і керівників територіальних громад Буковинсько-Подільського регіону. У підписанні протоколу брали участь міські голови та представники районних рад Хотина, Новоселиці, Кам’янця-Подільського, Чернівців та директор проекту ЛІНК Говард Окман.
Мета проекту – надання допомоги територіальним громадам в напрямку зростання інвестицій та збільшення робочих місць. Реалізовувати його збираються у кілька етапів.
На першому буде формування стратегії розвитку конкурентоспроможного туризму в Буковинсько-Подільському регіоні. Як повідомив Говард Окман, керівник проекту ЛІНК, процес формування стратегії може тривати близько 4-6 місяців. Після цього перейдуть до безпосереднього  впровадження проекту, що займе 1,5-2 роки. За словами Говарда Окмана, загальну вартість проекту важко підрахувати, але відомо, що вона становитиме $50 тис. ще до моменту розробки стратегії. Будуть потрібні також певні затрати з боку міст – учасників проекту.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *