Через «Порубне» – за скороченою процедурою

1361203320_porubne_2

 

Таке нововведення на пункті пропуску «Порубне» діє від 1 серпня. Стосується воно лише організованих туристичних груп, які їдуть  відпочивати за кордон автобусами. Перевірка саме їхніх документів проходить вже за скороченою процедурою.

–  Якщо раніше при максимальній завантаженості автобусу в 50 осіб оформлення транспортного засобу здійснювалося протягом 30-35 хвилин, то нині цей час зменшений до 15-20 хвилин, – засвідчила Лілія КУПЧИШИНА, офіцер відділу прикордонного контролю Чернівецького прикордонного загону.

Щоби все вийшло так, як того хочуть люди, напередодні поїздки туристичні фірми зобов’язані відправити електронною поштою заявку. В ній слід указати організатора міжнародного перевезення, його юридичну адресу, а також туроператора та контактні дані особи, з якою можна зв’язатися. А ще – державний реєстраційний номер автобуса, орієнтовні дату і час його прибуття до пункту пропуску. Та найважливіше –  список осіб, які виїжджатимуть за кордон. На вимогу прикордонників, він має бути стовідсотково точним, бо при виникненні відхилень групі доведеться невизначений час стояти для з’ясування всіх обставин. Утім, як відомо, випадки, коли людина відмовляється в останній момент або їде інша, трапляються доволі часто…

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *