Буковинські виші – кращі в Україні, українські – одні з гірших у світі

«Webometrics» – один із найавторитетніших рейтингів університетів світу, оприлюднений у січні 2011 року. Він складається дослідницькою групою Cybermetrics Lab.

Слід зазначити, що «Webometrics» аналізує не освітню діяльність університетів загалом (що було б вельми проблематично), а представлення вишу в Інтернеті. Бо одна з ідей рейтингу – стимулювання обміну інформацією між вченими світу, щоби вони активніше розміщували результати своїх досліджень на університетських сайтах. Бо якщо сьогодні вас немає в Інтернеті, то де ви тоді є і від кого ховаєтесь?

Загалом таке дослідження дозволяє отримати чітку картину інтелектуального розвитку регіонів. Крім того, це ще й важливий інструмент маркетингу, адже високі місця в таких рейтингах дають змогу вишам легше отримувати різноманітні гранти, укладати угоди, а також підвищують їх популярність серед абітурієнтів, а отже – і вартість платних послуг.

Таким чином, рейтинг ще й визначає певною мірою «ринкову вартість» вишу…

У новому рейтингу перші 10 місць займають американські університети: Массачусетський, Гарвард, Стенфорд. Кращий з українських вишів – Львівський національний університет імені Івана Франка – посідає 1443-е, а КНУ ім. Т.Шевченка – 1567-е місце. «Могилянка» – на 1608.

Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича у цьому рейтингу посів аж 4124 місце. Кращі справи у Буковинського державного медичного університету – 2961 позиція.

Із 144-ох українських вишів, які представлені в цьому рейтингу, БДМУ – 12-ий, а ЧНУ – 20-ий… Результати загалом не найгірші. До речі, БДМУ піднявся у рейтингу вишів України з 19 на 12 місце. Вітаємо!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 коментарі “Буковинські виші – кращі в Україні, українські – одні з гірших у світі”