Буковина – найчистіша

За кількістю викидів в атмосферу перше місце в Україні утримує Донецька область з результатом 1,5 млн. т шкідливих речовин на рік. За даними Мінприроди, найбільші забрудники атмосфери в цьому регіоні – ММК ім. Ілліча, «Азовсталь».

На другому місці Дніпропетровська область. Тут згенеровано 989 тис. т викидів, з них на підприємства припало майже 800 тис. т. Найбільші забрудники тут – Дніпровський комбінат ім. Дзержинського і «Арселор Міттал Кривий Ріг».

У трійці забруднених і Луганська область – майже 600 тис. т викидів, з них лише Алчевський меткомбінат і «Лисичанська сода» забезпечили 506 тис. т.

Показник столиці України вищий за середній – 277,9 тис. т.

Найменший внесок у забруднення атмосфери зробила Чернівецька область. 2009-го викиди шкідливих речовин тут становили 43 тис. т, з них від транспорту 39 тис. т.

Торік в Україні викинуто в атмосферу 6,4 млн. т шкідливих речовин. Це на 10,6% менше від 2008-го. На думку експертів, зниження сталося виключно внаслідок скорочення обсягів промислового виробництва.

– 2009-го хіміки та металурги працювали не на повну потужність. А саме вони – головні забруднювачі атмосфери, – пояснив голова Зеленої партії України, екс-міністр екології Сергій Курикін. – До того ж проекти, спрямовані на зменшення викидів, торік практично не реалізовувалися.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *