Буковинські співаки підкорили «Золотий тік»

Двоє учасників вокальної студії Будинку Культури Творчої Молоді «Автограф» взяли участь у всеукраїнському пісенному фестивалі «Золотий тік-2012», який проходив нещодавно у Бурштині. Діти – вихованці Марії ЛОБУРАК, заслуженої артистки України.  Анастасія ПОДЛЄСНА стала дипломантом молодшої категорії, а Станіслав СЕМЕНЮК виборов призове місце, яке буде оголошено у серпні.

Стас лауреат конкурсу

 Цьогоріч Всеукраїнський пісенний фестиваль «Золотий тік» був уже дев’ятнадцятим. Щороку фестиваль проводиться у Калуші, але цьогоріч «гуляли».

–  Пісенний конкурс тривав два дні, – із захопленням розповідає Марія ЛОБУРАК.– Перший день був конкурсним, а на другий відбувся гала-концерт. Хоча конкурсний день закінчився опівночі та ми цього не відчули, бо насолоджувалися мелодикою української пісні. На фестивалі були дуже потужні вокалісти, а їхні голоси – це просто диво.

Фестиваль розрахований на 6 категорій: наймолодша  – з 8 до 10 років, найстарша – з 17 до 30 та категорія, яка презентувала три вокально-інструментальні ансамблі. Цьогоріч гурти вперше включили в програму.

 Конкурс зібрав чимало співаків з усіх куточків України – це виконавці з Вінниці, Донецька, Луганська, Хмельницька.., – продовжує Марія Миколаївна.

Настя дипломантка конкурсу

–  Фестиваль привертає увагу тим, що тяжіє до україномовності. В Україні і так вистачає проблем, а тут ще й тиск на мову, на українську пісню. А на музичних каналах немає жодної української пісні, а якщо і є – то просто некрасиві слова без змісту. Тому ми виховуємо наших дітей на тих піснях на яких виховувалися самі. Це пісні про наш край, про нашу природу, про Батьківщину, любов до батьків тощо.

Наша мета – це популяризація української пісні. Ми українці – і наша пісня українська.

На конкурс ми привезли двох вихованців і вони обидвоє успішно виступили. Насті пощастило, що вона була у молодшій віковій категорії, швидко «відстрілялася» і пішла відпочивати. У другій категорії виступав наш Стас, який і посів призове місце.  

Остаточні результати журі оголосить 24 серпня на День Незалежності. А весь цей час ще проводитиметься sms-голосування.

– Для Стаса – це не перший конкурс, – каже п. Марія. – Він у нас уже «битий боєць». Стас із подібних конкурсів привозив і гран-прі, і перші, і другі, і треті премії. Він об’їздив майже всю Україну. Йому всього 11 років, але він має дуже потужний голос.

А от Настя – дебютантка. Це її перший конкурс такого рівня. Але незважаючи на це, вона продемонструвала себе як справжня співачка: впевнено вийшла на сцену, впевнено заспівала і навіть поспілкувалася із членами журі.

Хоча Настя ще досить мало часу займається у нас у студії, але вже встигла записати декілька пісень у студії, і зняти кліп на пісню «Дівчинка-білява». Цю пісню спеціально для Насті написали Олег Харітонов і Валерія Сєрова –композитор і поетеса з Києва. Це дуже відомі люди, вони пишуть музику і тексти для Таїсії Повалій та Миколи Баскова.

А 12 серпня із нашими юними талантами ми їдемо на фестиваль до Одеси на «Лазурний Берег».

ДОВІДКА

Вперше у місті Галичі позивні молодіжного фестивалю сучасної естрадної пісні «Золотий тік» прозвучали у 1991 році на честь проголошення незалежності України. Це був перший український пісенний форум, який одразу привернув до себе увагу шанувальників естрадного мистецтва. Свого часу його переможцями були Тіна Кароль, Міка Ньютон, Віктор Грибик, Оксана Романюк – низка виконавців, які й сьогодні продовжують працювати на українській естраді.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»         

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Буковинські співаки підкорили «Золотий тік»”