Буковинські Карпати будуть чистими

Принаймні, так обіцяє влада. Після публікації у минулому числі газети («Версії» №31 за 26 липня) «На Буковині в Карпатах ростуть молоді гори… смітникові. Загаджено вже і Німчич» голова облдержадміністрації Михайло Папієв під час понеділкової  апаратної нарада зажадав від керівників регіональних державних управлінь та інспекцій з охорони навколишнього природного середовища, органів місцевої влади краю негайно зупинити забруднення буковинських гір, зокрема на перевалі Німчич та його околицях, твердими побутовими відходами, а винних притягти до відповідальності.

Як повідомляє прес-служба ОДА, губернатор зокрема сказав: «Екологи краю б’ють на сполох – власники закладів громадського харчування, розташованих, зокрема, на перевалі Німчич перетворюють гірські схили на сміттєзвалища. Екологічна громадськість Буковини публічно звертається до мене як керівника крайової виконавчої влади з проханням зупинити варварське нищення природи, і я це неподобство, звісно,  зупиню. Але в мене є запитання до природоохоронних і санітарних органів області – ви куди дивилися, чому допустили масове забруднення сміттям Карпат?  Вимагаю негайно виправити ситуацію і притягти винних до відповідальності».

За словами Михайла Папієва, добре, що в області стрімко розвивається інфраструктура рекреаційно-туристичної галузі, але при цьому туркомплекси, готелі і заклади харчування за жодних умов не повинні наносити шкоду природі – це неприпустимо.

– Усі заклади готельно-ресторанного бізнесу на Німчичі, як і на інших заповідних територіях Буковини, впродовж двох тижнів повинні привести свою діяльність згідно з вимогами природоохоронного законодавства. Власників закладів, які нищать природу, треба притягти до відповідальності, і про це має знати громадськість краю через засоби масової інформації. Буковинські Карпати мають бути і будуть чистими, – підкреслив Михайло Папієв.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Буковинські Карпати будуть чистими”