За 12 годин ти – рятівник

Буковинців навчатимуть надавати першу медичну допомогу

Навчання організовує Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста. Заняття проводитимуть тренери та інструктори, які пройшовши спеціальні курси, отримали сертифікати міжнародного зразка. Навчання проходитимуть за 12-ти і 48-мигодинними програмами, які включають надання першої допомоги при різнобічних станах, надзвичайних ситуаціях, які виникають на побутовому рівні, на виробництві, під час відпочинку та подорожей, – повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста.

Після закінчення навчання слухачам видадуть сертифікат про проходження курсів першої допомоги (настінний і кишеньковий варіанти).

Охочим пройти курси з надання першої допомоги звертатися за довідками по тел. 52-80-09. Пройшовши курси, Ви завжди зможе допомогти собі, близькій людині чи перехожому.

Товариство Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – міжнародна громадська організація, створена 1863-го року для допомоги пораненим на полі бою. У наш час Червоний Хрест бере участь не тільки в ліквідації наслідків воєнних конфліктів, але й надає допомогу в усіх надзвичайних ситуаціях.

Більше 3 тис. людей щорічно гине в автокатастрофах в світі. Якби перша допомога була надана своєчасно, на місці дорожньо-транспортної пригоди, ще до приїзду медиків, життя багатьох людей можна було би врятувати. А деякі виробничі та побутові травми закінчуються трагічно через ненадання першої допомоги на місці пригоди. Таким чином, в повсякденному житті вміння надати першу долікарську допомогу вкрай необхідно для кожного.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *