Брусок у шиї – не вирок: дивом залишився живим

Чоловік з довгим шматком дошки в шиї поступив при свідомості об 11 годині вечора до Обласної клінічної лікарні Чернівців. Такий складний і водночас цікавий випадок подивував усіх лікарів відділення судинної хірургії. Адже інакше, як дивом, його не назвеш: пацієнт, який майже весь день пробув із дошкою у шиї, живий і загрози його життю немає!

Анатолій Мендришора з Вижницького району пиляти деревину вміє вправно, але через прикрий випадок той роковий день йому не забути.

– Я пиляв дошки, раптом шматок відколовся та відлетів. Спочатку навіть не зрозумів, що сталося. Та пекучий біль сказав сам за себе. Пам’ятаю все, що відбувалося зі мною протягом того дня: як везли до районної лікарні, як робили перев’язку, як доставляли до Чернівців…

Тепер, завдяки лікарям, це жахіття позаду, – ділився пережитим Анатолій Іванович.

Дмитро Домбровський, лікар відділення хірургії судин, розповів:

– Чоловік поступив із дуже складною травмою, операція тривала понад 1,5 години. Щоправда, виникли труднощі з наркозом, але все ж таки його вдалося «приспати». Пацієнту довелося робити додаткові розрізи на шиї, вставляти трубку в трахею, аби він дихав за допомоги апарата. Чоловікові неймовірно пощастило: дошка не пошкодила важливі магістральні судини, тож крові він втратив не багато.

Брусок пройшов між м’язами та пошкодив кілька нервів. Аби дістатися до горе-кілка, нам довелося розсікати шкіру та м’язи й оборежно його виймати.

Нині життю хворого нічого не загрожує, щоправда, у пацієнта пошкоджене ключичне сплетіння: він важко рухає рукою. Зрозуміло, що про цю трагедію він не швидко забуде, адже після загоювання рани йому знадобиться додатковий курс лікування.

Любов КАФАНОВА, «Версії»

Діти та родичі постраждалого висловлюють подяку Дмитру Домбровському, Володимиру Савіну та Роману Марчуку, лікарям відділення хірургії судин та усьому колективу за врятоване життя чоловіка, батька та сина.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 коментарів “Брусок у шиї – не вирок: дивом залишився живим”