«Бронза» і «срібло» – на славу Буковини

Ветерани спорту: «Робіть як ми, робіть краще за нас!»

Дві волейбольні збірні Чернівецької області – жіноча у номінації «40+» та чоловіча «70+» вибороли відповідно бронзу та срібло на ветеранського форуму Кубка України з волейболу, який відбувся в Алушті (Крим). У змаганнях взяли участь 110 команд різних вікових категорій.

Жіноча збірна вже протягом 14 років бере участь у чемпіонаті України серед ветеранів і неодноразово посідала призові місця. Початок змагань у підгрупах цього року був вдалим. Дві перемоги – у Львові та Луганську – й вихід у півфінал. Там зустрілися з командою Дніпропетровська, чемпіоном попереднього Кубка України. Незважаючи на поразку, дівчата показали злагоджену гру й прагнення до перемоги. За трете місце вони  боролися з командою Львова, яку й здолали з рахунком 2:0.

До слова, всі наші дівчата мають сім’ї, дітей,  роботу, але вдало поєднують все це зі спортом, залучаючи молодь до тренувань.

gbbb

Фото на пам’ять перед майбутніми перемогами. Жіноча збірна Чернівецької області: Жанна Блажук, Ірина Кречун, Анжеліна Арич, Алла Макаренко, Олена Сидоряк, Оксана Войтович. У центрі – Петро РАЦА

ggggggg

Чоловіча команда Чернівецької області  в номінації «70+»: (зліва направо) Петро Раца, Леонід Підкамінь, Михайло Казюк, Ярослав Фенко, Борис Рафалович, Леонід Гончарук, Серафим Синіцький.

На шляху до срібних медалей чоловіча команда стала першою у своїй підгрупі, здобувши на цьому етапі надзвичайно гучну перемогу над командою «ЛІЗАРД»-Київ, яка вважалася фаворитом зустрічі. У фіналі ми програли збірній команді Київської області «Софієвка» з рахунком 1: 2.

Своїм здобуткам команда завдячує дружній підтримці та допомозі своїх шанувальників, особливо Івана Істенюка та Зіновія Волошина, а також мудрій та суто  професійній організації гри капітаном Петром Рацею. До слова, він – пер­ший  майстер спорту СРСР  Буковини з волейболу, семи­разовий чемпіон Радянського Союзу в складі збірної України, переможець Всесвітніх Ігор 2013 року ( м.Турін, Італія). Слід окремо зазначити, що честь підняти Державний Прапор на відкритті ігор Кубка України була надана Синіцьким – Серафіму та Сергію, батькові та сину, двом переможцям Всесвітніх Ветеранських Ігор-2013 у своїх номінаціях, «70+» і «45+».

Леонід ПІДКАМІНЬ, учасник змагань     

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *