День народження ФДМУ

Регіональне відділення Фонду державного майна України в Чернівецькій області створене 30 липня 1992 року за наказом ФДМУ для здійснення державної політики у сфері приватизації державного майна в регіоні. За 17 років в області роздержавлено 2705 об’єктів малої приватизації державної та комунальної власності. Про результати діяльності відділення йшлося на прес-конференції начальника цього підрозділу Петра ЗАТВАРНИЦЬКОГО.

На початку діяльності завданням державного органу приватизації було укладання договорів оренди державного майна та перевірка їх. Нині регіональне відділення має близько 10 напрямів діяльності.

Станом на 31 серпня 2009 року в області організаційно-правову форму власності змінили 3018 об’єктів державної та комунальної власності. За цей період укладено та погоджено понад 600 договорів оренди об’єктів держмайна. Змінили форму власності 149 об’єктів великої приватизації. В області налічується 15 акціонерних товариств, у статутних фондах яких перебуває державна частка акцій.

За останні 5 років надходження від приватизації до Держбюджету склали 14 млн. 899 тис. 513 грн. Лише цьогоріч доходи від оренди об’єктів державної власності склали 7 млн. 985 тис. 832 грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *