Боротися, перемагати, відстоювати!

Життєве гасло чемпіонки світу зі стрільби з лука Тетяни Мунтян.

Досьє «Версій»:

Тетяна Мунтян: залужений майстер спорту, фіналістка Олімпійських ігор, нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ст., дворазова чемпіонка світу зі стрільби з лука, багаторазова чемпіонка Європи, неодноразова світова рекордсменка. А від 2009 року – ще й тренер Національної жіночої збірної зі стрільби з лука.

Усі стрілецькі види спорту – в одному клубі!

Тетяна Мунтян все життя мріяла створити в рідних Чернівцях стрілецьий клуб. Колись навіть започаткувала секцію зі стрільби з лука в селі Мамаївці, що на Кіцманщині. А в березні цього року відома чернівчанка втілила-таки свою мрію у життя, відкривши клуб «Старий замок», в якому об’єднала всі стрілецькі види спорту: стрільба з лука, арбалета, пневматичної зброї, мультимедійний тир. Крім того, у клубі можна посидіти у затишній кав’ярні, посмакувати різноманітними соками, кавою тощо.

– А ще у клубі тренуються студенти, які готуються до військової кафедри, – розповіла Тетяна Мунтян. – Ми йдемо їм на зустріч і влаштовуємо тренування безкоштовно або за мінімальну плату.

«На ногах стоїть? Значить, може стріляти»

Тетяна Мунтян розповідає, що нині діти дуже слабкі. Тому радить усім більше займатися спортом.

– У більшості людей складається враження, що стрільба з лука – це вид спорту, де можна потягнути за мотузку, влучити в ціль і одразу стати чемпіоном! – розповідає пані Тетяна. – Насправді ж тут важлива координація рухів, сила рук, ніг і спини, гарний зір. Спробуйте вистояти змагання, де треба стріляти в мішень, розміром з долоню, на відстані 90 метрів!

Лучниця співпрацює з найвідомішими європейськими спортивними компаніями і навіть має патент французького патентного бюро на створення обладнання для стрільби з лука та інших видів подібної зброї. Вона впевнена, стрільба з лука – важливий і корисний вид спорту, якому може навчитися кожний охочий!

– Коли мене питають, у якому віці можна стріляти з лука, я запитую: «На ногах стоїть? Тоді може стріляти!»

Вмію боротися, перемагати, відстоювати!

Свій відкритий розум і вміння досягати мети Тетяна Мунтяну вирішила спрямувати у новому руслі: на цих виборах вона балотуватиметься в мажоритарному окрузі до міської ради. Жінка ні на мить не сумнівається у своїх силах, адже володіє найкращими організаційними якостями, витривала і впевнена у своїх силах!

Емма АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Боротися, перемагати, відстоювати!”