Нарощення темпів приватизації у Чернівецькій області – пріоритет 2024 року

На зустрічі з журналістами місцевих медіа очільниця Управління по Чернівецькій області Регіонального відділення Фонду держмайна Ірина Комаровська підбила підсумки за 2023 рік та розповіла про найближчі перспективи приватизації державного майна.
На онлайн-аукціонах торік приватизували 8 об’єктів та поповнили державний бюджет на 13,8 млн гривень. За окремі об’єкти змагалось від 9 до 15 заявників, а ціна зростала в десятки разів.
Наприклад, за будівлю передавального радіоцентру, обзорний локатор площею 87,4 м² у с. Чагор змагалось 9 учасників, стартова ціна зросла з 197 тис. до 5,4 млн грн..
За будівлі площею 89,6 м² у Кіцмані – 15 учасників, а стартова ціна збільшилась з 9,5 тис. до 960 тис. грн..
Нового власника отримав об’єкт соціально–культурного призначення – будівлі пансіонату з лікування матері та дитини «Зелені пагорби» у с. Виженка площею 2878 м², який продали за 6 млн грн. з умовою збереження профілю; єдиний майновий комплекс державного підприємства “Вашківський спиртовий завод” та інші.
Від оренди державного майна Чернівецької області у 2023 році до держбюджету надійшло майже 3 млн грн.
«Приватизація рятує занедбані державні активи, поповнює держбюджет, примножує кількість нових робочих місць», — зазначила начальниця Управління Ірина Комаровська. Також наголосила на тому, що всі кошти від приватизації держмайна спрямовують на підтримку Збройних сил України та наближення нашої перемоги. Тому нарощення темпів приватизації – першочергове завдання на поточний рік.
У переліку на приватизацію наразі 23 різноманітних об’єкти у Чернівцях та інших населених пунктах регіону. Зокрема, це «Неполоковецький комбінат хлібопродуктів», «Карапчівський спиртзавод», понад десяток будівель та споруд різної площі у районах, 2 незавершені об’єкти у Новоселицькому та Дністровському районах, державний пакет акцій (21,524% статутного капіталу ПрАТ «Чернівецький радіотехнічний завод»).
Докладну інформацію про всі об’єкти приватизації області можна отримати за посиланням: https://privatization.gov.ua/
Контактний телефон (0372)511123.

Пресслужба Управління по Чернівецькій області Регіонального відділення Фонду держмайна

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *