Автомобіль врятував життя

Літній мешканці геріатричного пансіонату терміново була потрібна допомога: їй защемило грижу. Хто зна, чим би це закінчилося, якби не новенький мікроавтобус, подарований пансіонату Чернівецькою обласною владою

На черзі – таблиця Менделєєва

– Найбільша проблема полягала в тому, що ми не мали змоги відвезти лежачих хворих до лікарні. Тепер не треба просити приватників, щоби швидко доставити хворого до лікарні, – розповідає Мирослав ПАРАСКІВА, директора Садгірського геріатричного пансіонату.

Мешканцям пансіонату не тільки вчасно надаватиметься медична допомога: це дозволить вивозити людей у місто на прогулянки, концерти, виставки тощо. А бути активним і зайнятим для стареньких має величезне значення!

– Нині – проблема із питною водою. У нас своя артезіанська свердловина, але в цій воді міститься вся «таблиця Менделєєва». Тож без фільтрів її використовувати не можна навіть для технічних потреб. Але ми знаходимо вихід: добрі люди привозять 20-літрові кулери з «моршинською» до кожного відділення. Для прання та миття посуду ставимо маленькі фільтри, – ділиться п. Мирослав.

Доганяємо Європу!

За словами Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО, голови ОДА, наші комунальні соціальні заклади на 70% вже наздогнали аналогічні установи Європи. А за останні три роки взагалі зроблено надзвичайно багато. Кошти надходили з цільового фонду і концентрувалися на ремонтах шкіл, лікарень, лабораторій, на їх переоснащенні, інструментарії, обладнанні тощо. От і 100 тис. грн взято з цільового фонду на мікроавтобус для Садгірського геріатричного пансіонату.

Іван Орестович поділився з журналістами, що тепер у планах – поміняти зовнішні двері музичного драмтеатру ім. О.Кобилянської, нашої презентаційної картки міста.

Справи сердечні…

Попри проблеми, які хвилюють владу та керівників закладу, у пансіонаті вирує життя. Тут і дружать, і сваряться, і закохуються. Дві пари, приміром, розписалися, вже проживаючи у пансіонаті. Їм виділили по кімнаті. Наймолодшому пацієнту – 35 років. Це чоловік з ДЦП, у якого немає родичів. А найстаршій жінці – понад 90.

Любов КАФАНОВА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *