Дитяче оздоровлення. Кому пощастить?

Дітей, які належать до пільгової категорії, оздоровлять за державний кошт. Про оздоровлення всіх інших мають подбати батьки. Послуги з оздоровлення цього року пропонують 14 стаціонарних таборів. Як запевнили чиновники, умови в таборах державної форми власності покращилися: там провели капітальні та поточні ремонти, закупили новий інвентар, у низці з них оновили харчоблоки. Якість послуг можна буде оцінити вже з початку червня – коли розпочнуться оздоровчі зміни. 

За бюджетний кошт оздоровленням планують охопити не менше 55% дітей шкільного віку, 100% дітей-сиріт та 70% дітей з малозабезпечених сімей. Нині кількість дітей шкільного віку в області становить близько 92 тис. З них упродовж літа оздоровлять 56 тис., решті доведеться їхати на відпочинок до бабусь і дідусів.

Як повідомив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Довганич, загальна сума коштів з бюджетів усіх рівнів становить 19 млн. 704 тис. грн. Кошти управління у справах сім’ї, молоді та спорту, а це 1 млн. 700 тис. грн., за результатами тендерних процедур, у яких мали змогу взяти участь усі 14 стаціонарних таборів області, розподілено між шістьма лотами. Морський лот, як у попередні роки, не оголошувався. Таким чином, чиновники планують підтримати місцеві оздоровчі табори, спрямувавши кошти не за межі області, а на проведення табірних змін на Буковині.

Середня вартість одного дня перебування в таборі складає близько 80 грн. з дитини. Враховуючи, що оздоровча зміна у всіх стаціонарних таборах краю становить 21 день, неважко вирахувати й середню вартість путівки – 1680 грн. Найвища ціна на путівки складає 3 тис. грн.

– Ціни на оздоровлення залишилися в межах минулорічних, суттєвого підвищення немає, а табір «Буковинське орлятко» навіть знизив ціну на 10 грн. за день, – прокоментував Довганич.

Оздоровчі зміни в таборах області розпочнуться вже на початку червня – з 1 по 10 число. Остаточна дата поки визначається. «Артек» і «Молода гвардія» почали роботу з 1 лютого. За цей період там оздоровилося більше 300 юних буковинців.

В області планують розпочати роботу 432 оздоровчих заклади оздоровлення і відпочинку, з яких 14 стаціонарних таборів, 394 пришкільних, 11 наметових, 13 таборів праці і відпочинку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *