Карпати стануть чистішими!

Чернівці «просять» Європу закріпити за ними «відходи». Адже побутове сміття в Україні тільки перевозять з одного місця до іншого, але ніхто його не переробляє. Тож потрібно створити і реалізувати проект переробки сміття, – наголосив на семінарі асоціації «Карпатський Єврорегіон» Іван Шилепницький, голова Чернівецької обласної ради.

Спільну систему проектів з охорони довкілля і технологічно-екологічної безпеки обговорювали цими днями у Боянах голови Чернівецької, Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської обласних рад.

Карпати – єдина еко- і геосистема Європи, тому метою «КЄ» є захист регіону від забруднення.

За словами Володимира Горбового, Постійного національного представника України в «КЄ», Карпатський регіон треба зробити таким, щоби він був надбанням не тільки Європи, а й усього світу.

Асоціація «Карпатський Єврорегіон» створена з метою координації транскордонного співробітництва. До її складу входять прикордонні адміністративні одиниці Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії. Вона охоплює понад 132 тис. кв. км території Європи. Чернівецька, Львівська, Івано-Франківська та Закарпатська області також у складі «КЄ».

Любов КАФАНОВА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *