Аеропорт «злітає»

Головне – аби місто не виявилося «в прольоті»
До жовтня у міжнародному аеропорту «Чернівці» буде завершено реконструкцію злітної смуги. Вартість робіт – 29,13 млн грн. Їх виконуватиме херсонська фірма, яка вже має досвід проведення подібних робіт у Чернівцях. Про це повідомили директор департаменту ЖКГ міськради Олександр ШУМЕЙКО та директор аеропорту Володимир КАЛИНЮК.
Під час реконструкції злітної смуги її буде подовжено від 2216 до 2500 м, що дозволить приймати у Чернівцях більш потужні літаки з пониженими шумовими характеристиками. Подовження смуги буде здійснене за рахунок земель міста, а не сусіднього с. Чагор, громада якого відмовилася надати свої землі в оренду. Для прискорення робіт на летовищі змонтують асфальтовий завод.
На час реконструкції персонал аеропорту не скорочуватимуть. Він буде готувати документи для сертифікації аеропорту. Окрім коштів на реконструкцію злітної смуги, з міського бюджету цього року буде виділено 2 млн. грн для оновлення аеродромної техніки.
За словами Калинюка, проект окупиться за 15-17 років. Після реконструкції смуги Чернівецький аеропорт розширить географію польотів і, з огляду на прикордонне розташування, зможе претендувати на статус транзитного летовища.
Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *