Чернівецька область: допомога цільового фонду

Цільовий Фонд – допомога справедлива

Фонд постраждалим від повені було створено у вересні 2008 року за ініціативи компанії «Філіп Морріс Україна» та фонду «Східна Європа». Адміністрування діяльності цільового фонду здійснювала місцева громадська організація «Буковинська партнерська агенція». Підсумки роботи цільового Фонду з допомоги потерпілим від стихії підбиті на засіданні Чернівецького прес-клубу.

120 заявок мешканців Вижницького та Глибоцького районів Чернівецької області задовольнив цільовий фонд допомоги потерпілим від наслідків повені за 4 місяці своєї роботи. На допомогу постраждалим витрачено 533 тис. грн. Відновлені криниці, пішохідні мости та переходи, дитячі майданчики, стадіони тощо. Допомогли 28 громадам на 3900 дворах, де мешкають майже 15 тис. людей.

Допомога надавалася найбільш уразливим верствам суспільства – пенсіонерам, багатодітним родинам, інвалідам, сиротам. Один з координаторів Фонду, Микола ВИШНЕВСЬКИЙ розповідав, наприклад, що в Чорногузах господар зібрався будуватися, заклав фундамент, навіз цегли… Та під час зсуву усе опинилося під землею! А статусу потерпілого ця людина не отримала, бо її оселя не зруйнована! І на державну допомогу чоловік розраховувати не може. І саме цільовий фонд знайшов кошти для цієї людини і частково компенсував втрату.

За словами Лідії АНЦИПЕРОВОЇ, керівника Буковинської партнерської агенції, завдяки місцевим підприємцям, які надавали суттєві знижки на закупівлю будівельних матеріалів, фонд заощадив 50 тис. грн. Ці гроші підуть на задоволення резервних заявок.

Нині фонд планує видати методики з узагальненням набутого досвіду, яким зможуть скористатися інші.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *