Рахують труби і дерева

Створити узагальнену базу даних газотранспортних мереж Буковини сесія облради доручила обласному комунальному підприємству «Буковинське агентство з розвитку інфраструктури та планування територій». Депутати облради створили комісію, яка має здійснювати контроль за своєчасністю та повнотою розрахунків за спожитий газ.

Комунальне підприємство, на яке покладене завдання сформувати базу даних про газотранспортні мережі Буковини, очолює депутат облради від Партії регіонів Олег Унгурян, а депутатську комісію з контролю за проплатами за спожитий газ – депутат від БЮТ Віктор Довганич.

Поки обласні депутати рахуватимуть труби і газ, у Чернівцях розпочнуть технічну інвентаризацію зелених насаджень загального користування. Востаннє вона проводилася 20 років тому, хоча, за Правилами утримання зелених насаджень інвентаризацію, потрібно проводити раз на 5 років.

У 2008-му у Чернівцях під час зелених толок висаджено майже 2 тис. дерев та 10 тис. кущів. Одночасно департамент ЖКГ видав 502 ордери на ліквідацію зелених насаджень, з яких 426 – за якісним станом або при досягненні вікової межі, 76 – для проведення будівництва або реконструкції. При цьому забудовники сплатили на рахунок міського тресту зеленгоспу відновну вартість за знесення дерев в сумі 243 тис. грн.

У незадовільному стані у Чернівцях перебувають усі тополі, які досягли вікової межі, заражені омелою і при сильному вітрі становлять небезпеку. На боротьбу з омелою з міського бюджету виділено 30 тис. грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *