Казначейство створило проблеми місцевим бюджетам

На колегії Чернівецької обласної ради

27 січня під головуванням керівника обласної представницької влади Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО відбулося чергове засідання колегії обласної ради. Учасники колегії заслухали та обговорили інформацію начальника Головного фінансового управління облдержадміністрації В’ячеслава КЛИМА та виконувача обов’язків начальника Головного управління державного казначейства України у Чернівецькій області Олександра ПАСКАРЯ про заходи з організації виконання обласного бюджету в І-му кварталі 2010 року та стан казначейського обслуговування місцевих бюджетів області.

Члени колегії та присутні на засіданні керівники районних рад області висловили занепокоєння щодо відсутності стабільності та прозорості в сфері казначейського обслуговування місцевих бюджетів наприкінці 2009-го – на початку 2010 років.

Учасники засідання наголошували на неприпустимості продовження такої практики з проведення видатків органами Державного казначейства, яка призводить до зростання боргів місцевих бюджетів перед постачальниками товарів, робіт та послуг.

У процесі обговорення зазначеного питання на рівні зацікавлених структур було досягнуто домовленості щодо врегулювання ситуації, що склалася в бюджетно-розрахунковій сфері.

Колегія обласної ради вирішила звернутися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності розробки правового механізму погашення кредиторської заборгованості, що виникла у зв’язку з незадовільним казначейським обслуговуванням місцевих бюджетів у грудні 2009 року.

Колегія затвердила також дату проведення, порядок денний та регламент роботи чергової 36-ї сесії Чернівецької обласної ради V-го скликання, яка відбудеться 9 лютого 2010 року.

В роботі колегії обласної ради взяв участь перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Віктор ПАВЛЮК.

Прес-служба Чернівецької обласної ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *