Правоохоронці не допустять злочинного свавілля у лісі!

На території Кельменецького лісництва, що входить до складу ДП “Сокирянське лісове господарство», зловмисниками пошкоджено майже сто  дерев.  Нечуване звірство було вчинене на лісових ділянках, що межують з сільськогосподарськими  угіддями неподалік  населеного пункту  Комарів.

Під час патрулювання територій державною лісовою охороною лісгоспу у 73 кварталі лісництва було виявлено 95 зламаних, скоріш за все, за допомогою спецтехніки, дерев акації, верби, а глоду та черешні, стовбури яких мали в діаметрі від 10 до 80 сантиметрів. Більше того, порушники здискували захоплену площу державного лісового фонду. Завдана такими зухвалими діями державі шкода у розмірі 555 тис. грн.

Фахівці ДП “Сокирянське лісове господарство» обстежили всю територію та задокументували виявлені порушення. Наразі правоохоронні органи вживають заходи для встановлення винних і притягнення їх до відповідальності. Нагадаємо, що зловмисники змушені будуть відшкодувати заподіяні державі збитки, а такі дії тягнуть за собою кримінальну відповідальність. Так,  відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, що кваліфікується як завдання істотної шкоду, – карається штрафом від 17  до 25,5 тисяч гривень,  або арештом на строк до шести місяців, чи обмеженням волі до трьох років.

Пресслужба ДП «Сокирянське лісове господарство»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *