Знищили дерева і захопили площу – збитків на півмільйона

На території Кельменецького лісництва, що входить до складу ДП «Сокирянське лісове господарство», зловмисники пошкодили майже сто  дерев.  Нечуване звірство було вчинене на лісових ділянках, що межують з сільськогосподарськими  угіддями неподалік  населеного пункту  Комарів.

95 зламаних дерев – акації, верби, глоду та черешні, стовбури яких мали в діаметрі від 10 до 80 см –  виявила  у 73 кварталі лісництва під час патрулювання території державна лісова охорона лісгоспу. Швидше за все варвари діяли з допомогою спецтехніки. Ба більше, порушники здискували захоплену площу державного лісового фонду. Завдана такими зухвалими діями державі шкода сягає  555 тис. грн.

Фахівці ДП «Сокирянське лісове господарство» обстежили всю територію та задокументували виявлені порушення. Наразі правоохоронні органи вживають заходи для встановлення винних і притягнення їх до відповідальності. Нагадаємо, що зловмисники змушені будуть відшкодувати заподіяні державі збитки, та попри це такі дії тягнуть за собою кримінальну відповідальність. Так,  відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, що кваліфікується як завдання істотної шкоду, карається штрафом від 17  до 25,5 тисяч гривень,  або арештом на строк до шести місяців, чи обмеженням волі до трьох років.

Пресслужба ДП «Сокирянське лісове господарство»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *