Учні без підручників зате з демократією!

До кінця І чверті (26 жовтня) учні 9-их класів не будуть повністю забезпечені новими підручниками. Про це заступнику голови Чернівецької ОДА Борисові Баглею повідомили у Міносвіти і науки.

– Надійшло лише 68% підручників з української мови, до 20% – з української літератури, 36% – із зарубіжної літератури, 80% – з історії України, 31% – з всесвітньої історії, 75% – з правознавства, 59% – з алгебри, 37% – з біології, 42% – з географії, 68% – з хімії, 40% – з фізики та 38% – з інформатики, – зазначив Борис Баглей.

– Хоча уряд виділив 450 млн. грн на друк підручників, все ж вітчизняного паперу не вистачило. А от школи з румунською мовою навчання забезпечені підручниками стовідсотково.

Під час тижня місцевої демократії в навчальних закладах Чернівців для учнів 8-11 класів буде проведено тематичні уроки «Депутат у місцевій громаді» ( 8-9 класи) та «Що таке місцеве самоврядування в Україні» ( 10-11 класи).

До участі в таких уроках запрошено міського голову Миколу Федорука, його заступників та секретаря міської ради, голів райрад, депутатів міської та районних рад.

Вони пояснили учням, хто такий депутат і яку роль він відіграє у місцевій громаді, розказали, що може зробити депутат для місцевої громади і в яких життєвих ситуаціях можна розраховувати на його допомогу, куди звертатися за такою допомогою.

Старшокласники дізналися про завдання, структуру й діяльність органів місцевого самоврядування, як розрізняти повноваження центральної та місцевої виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, оцінювати рівень відповідності діяльності органів місцевого самоврядування вимогам демократичного устрою нашої держави.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *