Чернівецькі науковці розробили план розвитку Буковини на п’ять років

Стратегічне бачення регіону полягає в наступному: ми повинні стати екологічно чистим регіоном з європейськими стандартами життя, мультикультурним релігійним та етнографічним центром, а також лідером малого та середнього бізнесу.
dokument
Обговорення Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2020 року відбулося в облдержадміністрації. Його розробники – молоді науковці ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Вони зазначили, що документ побудований на попередньому соціально-економічному аналізі різних регіонів області. Дослідники спочатку визначили сильні і слабкі сторони розвитку регіонів, їхні можливості і те, що є загрозою для них.
– Це плановий документ, і він має стати базисом для майбутнього планування сталого регіонального розвитку. Ми не хочемо, щоби його спіткала доля попередників і він припав пилом у шафі, – каже один із авторів стратегічного проекту Євген ТКАЧ, доцент кафедри фінансів ЧНУ.
Документ складається з трьох частин, відповідно до стратегічних цілей: економічної, тобто розвитку підприємництва, культурної та екологічної.
– Стратегія досить хороша і жива, хоча ще не до кінця досконала. Головне – розробити зараз правильну тактику, певний перелік практичних завдань, виконання яких дало б добрі результати, – зазначає депутат облради Сергій ГЕРАСИМОВ.
Розробники активно спілкуються зі своїми опонентами і працюють над поправками та реалізацією стратегії. Депутати та учасники імпрези неодноразово наголошували, що в документі поки що немає кількісних показників розвитку регіону в різних сферах, і це заважає зробити висновок про те, чи є дана стратегія ефективною. Саме тому депутати винесуть цей проект на розгляд сесії, де і приймуть рішення щодо його подальшого майбутнього.
Іванна БОРОДАЧ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *