А ви готові до пляжного сезону?

Як правильно обрати пляжну екіпіровку, аби не змарнувати гроші і не зіпсувати собі настрій? Пропонуємо скористатися кількома нашими порадами. Головна з них – дозуйте перебування на сонці.

Жінкам…
Купальник:  Зазвичай жінка ставиться до вибору купальника так само прискіпливо, як до вечірньої сукні. Спеціалісти радять вибирати купальник на основі синтетичного матеріалу – лайкри. Вона швидко висихає і не деформується у пранні.
ВАЖЛИВО: навіть коли знаєте свій розмір, обов’язково міряйте купальник перед тим, як його купити.
Парео: Це просто великий прямокутний шмат тканини, який пов’язується на тілі відповідно до вашої фантазії. Сарафан з бретельками, звичайно, «крутіший», але не дає такої різноманітності.
ВАЖЛИВО: парео має бути з легенької тканини, тоді воно не сковує рухів і не дратує обпечену шкіру.
Капелюх: З непокритою головою на пляжі краще не з’являтися. Кілька років підряд найпопулярнішим пляжним головним убором була «бейсболка». Сьогодні модні крислаті капелюхи з легкого матеріалу.
ВАЖЛИВО: капелюх має не стискати волосся і добре пропускати повітря.

Чоловікам…
Плавки: Не повинні ні обвисати, ні терти. Ідеальним варіантом вважаються так звані «боксерки». Утім, коли вам більше до вподоби класика, то стандартні плавки – саме те, що вам потрібне.
ВАЖЛИВО: не полінуйтеся перевірити етикетку зі складом тканини. Коли у виробі немає лайкри, тягнутися він буде погано. Та ще й не матимете гарантії, що після першого виходу на пляж плавки наберуть попередньої форми.
Кепка: Головний убор – обов’язковий атрибут пляжника. Колір варто обирати якомога світліший. Утім, дехто з молодих людей надає перевагу так званій «бандані».
ВАЖЛИВО: Варто вибрати кепку, на якій регулюється розмір навколо голови.

І обом
Окуляри: Сонцезахисні окуляри убезпечать не лише ваше обличчя від зайвих зморшок, але й очі – від шкдливого впливу ультрафіолету.
ВАЖЛИВО: не заощаджуйте на цьому аксесуарі. Дешеві окуляри лише затемнюють світло, що сприяє розширенню зіниці і ще більшому потраплянню ультрафіолету.
Взуття:  Кожна дама вибирає пляжні капці собі до смаку. Для чоловіків вибір не такий великий, але радимо звернути увагу на такий нюанс: найзручнішим буде взуття «з п’яткою»: і пройтися пляжем у пошуках морозива можна, і в футбол чи волейбол пограти, не боячись ступити на гарячий пісок.
ВАЖЛИВО: зверніть увагу на міцність з’єднання деталей капців.На них не повинно також бути слідів клею.
Підстилка: Отут вибір найлегший: мода нічого не диктує, все за вашим смаком та можливостями гаманця.
ВАЖЛИВО: Підстилка повинна швидко висихати і легко очищуватись від піску. Приблизний розмір – 150 х 200 см
Крем: Не дозволяйте шкірі старіти передчасно, користуйтеся сонцезахисними кремами. Вони різні: до, для і після загару. Вони не дадуть шкірі завітрюватися. Для загару особливо придатні креми на оливковій олії. А от для обгорілої шкіри крем повинен містити пантенол.
ВАЖЛИВО: білошкірим від природи людям важливо використовувати креми з високим ступенем захисту, смуглявим можна обирати з меншим. Після кожного купання поновіть шар крему.
Сумка: туди повинні вміщатися пляжна косметика, підстилка, ключі від машини й ще сила-силенна різних дрібниць, не кажучи вже про легку перекуску чи пляшку води.
ВАЖЛИВО: обирайте сумку з легкої та щільної світлої натуральної тканини.
До речі: Цьогоріч у більшості курортних міст вхід на пляжі буде безкоштовним. Але за додаткові послуги доведеться платити: прокат шезлонгу чи парасолі. Це не стосується приватних пляжів, де вхід коштує 30-50 грн з людини.
Лідія КОСТИНСЬКА, порадниця «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *