Музика, що працює на перемогу: мистецька акція «Вільне небо/Free Sky» почалася з Чернівців

Сьогодні, у вівторок, 22 березня, на території Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся особливий концерт. Виступали музиканти симфонічного та камерного оркестрів, зведені хори Чернівецької обласної філармонії ім.Д.Гнатюка, а також артисти з Харкова, Києва та інших міст України, де наразі ведуться запеклі бої.

Концерт пройшов під орудою двох диригентів – нашого буковинця Йосипа Созанського та його колеги з Харківського Національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка Дмитра Морозова. Прозвучали Державний гімн України,  «Мелодія» Мирослава Скорика, Гімн ОУН УПА «Зродились ми великої години», який часто називають маршем Української армії, а також Гімн Європейського союзу і Ради Європи, який являє собою тему фіналу Дев’ятої симфонії Людвіга ван Бетховена.

Всеукраїнська мистецька  акція «Вільне небо/Free Sky»  відбувається у містах України на підтримку заклику українського народу до країн Заходу та інших держав світу закрити небо над нашою країною та зупинити війну. Захід організують за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики УкраїниДержавного агентства України з питань мистецтв і мистецької освіти та Чернівецької ОВА.

Прикметно, що Суспільне Буковини працювало з пересувною телевізійною станцією у центрі Чернівців і музика з концерту лунала сьогодні для українців, які увімкнули мовник Суспільного у своєму регіоні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *