31 березня – останній термін подання декларації про доходи

В Чернівецькій області завершується кампанія з декларування громадянами свого майнового стану і доходів, отриманих протягом 2009 року, яка щороку триває впродовж січня – березня.

Обов’язок подання декларації у громадянина виникає у разі: отримання іноземних доходів, спадщини, подарунків від фізичних осіб, доходу від продажу акцій та інших корпоративних прав, виграшів в азартні ігри, будь-яких доходів, з яких при їх одержанні не було сплачено податок (від здавання в оренду нерухомості; проведення не суб’єктом господарської діяльності розважальних програм на весіллях, днях народженнях та інших заходах; надання репетиторських послуг тощо).

Останній термін подання декларації громадянами, які зобов’язані декларувати доходи, одержані у 2009 році закінчується 31 березня 2010 року.

За неподання (несвоєчасне подання) громадянином декларації передбачено адміністративне стягнення у розмірі від 51 грн. до 136 грн.

Для повного та своєчасного проведення розрахунків сум, що підлягають доплаті в бюджет, платникам податку доцільно додавати до декларації довідку від працедавця про суми нарахованого загального оподатковуваного доходу протягом 2009 року у вигляді заробітної плати та суми нарахованого (утриманого) та перерахованого до бюджету податку з цього доходу. При собі обов’язково необхідно мати паспорт.

На підставі поданої декларації податковий орган проводить перерахунок податкових зобов’язань. Донарахована податковим органом сума підлягає сплаті до відповідного бюджету протягом 30 календарних днів від дня отримання податкового повідомлення про таке нарахування.

Бланки декларацій можна безкоштовно отримати в органах держаної податкової служби за місцем проживання, а графік прийому декларацій подовжений: з понеділка по четвер – з 9.00 до 19.00 год., в п’ятницю – з 9.00 до 18.00 год., в суботу – з 9.00 до 13.00 год.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *