Не просто хвиля, а цунамі… в мистецтві!

Днями в Чернівцях відкрилися творчі майстерні «ART LINE». В чому суть проекту, розповіла його менеджер Юлія РОГОЗЕВИЧ.

– Що пропонує нам «ART LINE»…

– Цей проект відкриває для чернівчан дивовижний світ мистецтва і краси, в якому дорослі будь-якого віку можуть опанувати різні напрями мистецтва: живопис, техніки декорування, декоративно-ужиткове мистецтво, фотографію. В концепції «ART LINE» мистецтво подається як розкриття власного творчого потенціалу і спосіб досягнення гармонії.

– Як пройшло відкриття студій?

– На відкритті були презентовані роботи Юрія Кирилюка та Євгенія Нестеренко, які продемонстрували власні техніки малюнку.

Декоратори Наталія Буряк, Катерина Олійник і Світлана Гаврилюк презентували майстер-класи з розпису скляних поверхонь, вітражу, батіку.

А майстриня хенд-мейду Тетяна Белль демонструвала гостям своє вміння створювати унікальні прикраси та біжутерію з полімерної глини. Вона вразили присутніх жінок вишуканістю та креативністю своїх прикрас.

Творчу атмосферудоповнила видовищна добірка гобеленів ручної роботи від Оксани Петращук, Артура Гинги та Ганни Симаки. Це надало зустрічі справжнього українського колориту.

Фотоекспозиція робіт Володимира Конєва поєднує мистецтво фотографії з живописом.

У програмі заходу був ліричний джазовий супровід, фуршет для всіх присутніх. Подарункова лотерея доповнила справжнє натхненне свято для поціновувачів мистецтва.

– Кому належить ідея створення «ART LINE»?

– Творчі майстерні виникли як новаторський проект у галузі мистецтва. Їх започаткувала Марина Угрин-Звягінцева.

Це дуже вагома для Чернівців імпреза, адже тут заняття мистецтвом розглядаються як засіб досягнення гармонії, розкриття креативних здібностей і творчого потенціалу, розвитку творчого нестандартного мислення, а для людей із шаленим робочим ритмом заняття творчістю є корисною арт-терапією.

Програма мистецьких курсів є дуже насиченою та цікавою для всіх людей, що прагнуть до самовдосконалення.

– Коли наступного разу можна буде відвідати студії?

– Творчі майстерні постійно проводитимуть майстер-класи та презентації, зокрема з приходом Великодніх свят 26-28 березня 2010 року відбудеться майстер-клас із писанкарства для дорослих та дітей.

Писанка є унікальним витвором української народної творчості, і це ремесло налічує безліч технік розпису та орнаментів. З традиціями українського писанкарства чернівчан ознайомлять наші майстри в офісному центрі «Квадрат».

Емма АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *