Розвідник-буковинець – повний кавалер орденів «За мужність»


Олександр Пислар (Сафрюк) на позивний BRAVO став 283-ім повним кавалером цього ордена. Про це повідомила Чернівецька обласна рада.
Старший сержант ЗСУ Олександр Пислар народився в селі Луковиця, що під Чернівцями, Чагорської громади. Виконуючи настанову батька, який помер, коли Олександрові було близько 18 років, у 2014 році підписав контракт зі Збройними Силами України – на строкову службу юнака тоді не взяли.
У 2014-2015 роках Пислар брав участь в АТО у складі 24-тої окремої механізованої бригади імені короля Данила. Уже тоді був розвідником у розвідувальній роті, а з 2015 року по грудень 2016 року – командиром групи “Браво” в складі 130-го окремого розвідувального батальйону.
На початку повномасштабного вторгнення Олександр – командир розвідувально-диверсійної групи. За успішні дії в лісах поблизу міста Іванкова Київської області його вперше нагородили орденом “За Мужність” ІІІ ступеня.
Улітку 2022 року потрапив на запорізький фронт, як командир загону спеціального призначення “BRAVO Team” у складі 130-го окремого розвідувального батальйону. Восени того ж року врятував життя комбату, коли потрапили в засідку. Тоді отримав орден “За мужність” ІІ ступеня.
У червні 2023 року загін спецпризначення “BRAVO Team” звільняв Лобкове та П’ятихатки. За успішні штурмові дії був нагороджений орденом “За Мужність” І ступеня.
Наприкінці червня 2023 року у боях поблизу села Роботине Запорізької області Олександр отримав осколкове поранення, однак уже через 15 днів повернувся в стрій. Нині продовжує захищати Україну.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *