І знову здивують Чеботов і «CAPRICCIO»

Академічний камерний оркестр CAPRICCIO під керівництвом народного артиста України Павла Чеботова, вже давно став одним із найулюбленіших колективів для буковинських шанувальників камерної музики.

Можливо, тому, що головною запорукою успіху цього колективу є ретельно підібраний та різноплановий концертний репертуар, постійне відшліфовування музичного матеріалу та велике невтомне бажання маестро диригента тримати колектив на високому професійному рівні. Приємним результатом такої праці є постійні, вдячні та напрочуд професійні глядачі, які з року в рік приходять на концерти камерного оркестру та приводять із собою колег-музикантів, своїх учнів, друзів та, найголовніше, діточок і онуків.

Ось і 17 квітня на нас очікують неймовірні музичні сюрпризи й прем’єра виконання.

До 210 річниці від дня народження великого німецького композитора, піаніста, педагога та диригента Якоба Людвіга Фелікса Мендельсона Бартольді прозвучить унікальний «Концерт D-moll» для скрипки з оркестром, який уже давно став одним з найбільш популярних творів у скрипковому репертуарі.

На честь 70-ти річчя від дня народження композитора Володимира Івасюка прозвучить його «Сюїта-варіації» та всесвітньо відома «Мелодія», яка вже давно стала своєрідною візитівкою камерного колективу.

Несподіваним подарунком для чернівчан та гостей нашого міста буде прем’єрне  виконання «Дивертисменту» для струнного оркестру відомого угорського композитора Бели Бартока, написаного у 1939 році та по сьогодні актуального за національною та патріотичною темою.

А «Маленька нічна серенада» №13 Вольфганга Амадея Моцарта весняним сонечком проллється на наші душі і стане фіналом концертного вечора академічного камерного оркестру CAPRICCIO.

Шановні прихильники, колеги та просто друзі цього колективу, приходьте до зали філармонії й отримуйте насолоду від музики.

Неля МАРКОВСЬКА, лектор-музикознавець

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *