«Тепер ти знову Бог» – по-чернівецьки

Театр Юних Чернівчан Міського палацу дітей та юнацтва вміє дивувати. Цього разу аматорський колектив вразив щирою та такою дорослою грою юних акторів у постановці «Тепер ти знову Бог» за пєсою шведського драматурга Андерса Дууса.

Ця постановка – своєрідний експеримент. Раніше в репертуарі театру були переважно казки. Проте цього разу колектив вирішив представити матеріал, орієнтований на підлітків віком 13-17 років, хоча п’єса є цікавою і для дорослого глядача. Наступного тижня виставу покажуть в усіх школах Чернівців.

Наскрізна тема постановки – самотність людини серед людей. За сюжетом, двох школярів – відмінницю та головного «розбишаку» школи – виганяють з уроку християнської етики. Зустрівшись у коридорі, вони розмовляють про дощ, Бога, прозорих глибоководних жираф і багато-багато  чого іншого. Наприкінці розмові розмови підлітки починають розуміти, що зі своїми друзями вони, звичайно, можуть поговорити на якісь банальні теми, але про щось серйозне, важливе для них поспілкуватися немає з ким. Як висловився один із відвідувачів заходу, «через призму егоцентризму підлітка ми сьогодні побачили самотність, яка хвилює кожного з нас». Головні ролі у п’єсі зіграли Максим Никоряк та Катерина Марциняк. Постановники – Іван та Інна Даніліни.

Вистава стала імпрезою «Платформи Толерантності», на базі якої планується здійснити більше десятка проектів в галузі театру, музики та фотомистецтва.

Аліна ВАВРИНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *